auto de inchiriat inchirieri auto car rental


Ce inteleg romanii prin concurenta?

sau cum Google poate influenta un sectorul de inchirieri masini

 

La nivel mondial, sectorul de inchirieri auto este unul dintre cele mai competitive in ceea ce priveste reprezentarea online. In SUA de exemplu, fiecare firma de inchirieri plateste pana la 30 de USD pentru fiecare vizitator, prin programul de publicitate platita Google Adwords. Statistic insa, in medie 1 din 5 vizitatori inchiriaza un automobil, deci costul real pe client, ajunge in jurul valorii de 100-150 USD. 

 

In Romania, firmele de inchirieri auto ajung sa plateasca circa 1.5 USD per vizitator (in cazul expresiilor concurentiale, precum “inchirieri auto – cautata de circa 3500 persoane/zi” sau “inchirieri masini - cautata de circa 3000 persoane/zi”. Insa din start peste 70% din clickuri sunt false, ceea ce inseamna ca in realitate, plata per click este de circa 5 USD. Lucrurile devin insa mult mai interesante in Romania, pentru ca doar 1 din 10 clienti inchiriaza o masina, deci zilnic, o firma promovata prin programul Adwords, ajunge sa cheltuiasca circa 50 USD/client.

 

De ce 70% dintre clikuri sunt false? In ultimele 24 de luni, compania noastra a monitorizat constant piata de profil din Romania, prin intermediul colectarii de date statistice de la circa 25 de websiteuri de profil, majoritatea avand ca target municipiul Bucuresti. In medie, circa 70% din persoanele care dau click pe o reclama, raman pe pagina respectiva sub 5 secunde. Acest tip de comportament nu este unul firesc, avand in vedere ca timpul esalon de 5 secunde, nu permite vizitatorului sa ajunga in pagina de tarife. Analizand sursele de trafic, am ajuns la concluzia ca pe piata autohtona exista 2 trenduri care nu apar in prezent nici in Europa, nici in SUA.

 

•    Schemele Piramidale – unele companii de inchirieri (le vom numi A), cauta cuvintele cheie din targetul propriu, identificand reclamele AdWords promovate de concurenta (compania B) . In mod standard, concurenta, B plateste 1.5 $ per click. Compania A, incepe sa dea clickuri pe rezultatele concurentei. Astfel, se taxeaza constant fiecare click la o rata de 1.5 $ . Dupa doar 100 de clikuri, firma A a cauzat firmei B un prejudiciu de 150 $, in doar cateva minute. Firma B depaseste bugetul alocat pe ziua in curs, si dispare din rezultatele afisate de AdWords. Firma A, posteaza o noua reclama. Concurenta fiind eliminata insa, ea poate introduce un pret de 0.5 $/Click. Ulterior apare o firma C, care repeta mecanismul. Toata firmele pierd, doar Google castiga. In plus aeroporturile pierd deoarece firmele de inchirieri auto din Baneasa sau din aeroportul Henry Coanda nu beneficiaza de fondurile necesare pentru investitii.

 

•    Spam – alternativa promovarii platite din partea dreapta a rezultatelor, este publicitatea gratuita, denumita generic “organica”. Aici rezultatele sunt afisate prin prisma algoritmilor de relevanta al Google. Utilizand putina imaginatie, si tehnici descrise clar de Google ca fiind practici interzise, in momentul de fata circa 80% din firmele de inchirieri auto din Romania, reusesc sa apara in primele rezultate. Aceasta afisare se face in detrimentul companiilor de renume (Autonom, Happy), si a multinationalelor (Hertz, Avis, Europcar, Budget). In plus, si companiile de inchirieri auto din Otopeni pierd online clienti valorosi.

 

Avand in vedere faptul ca in cele din urma atat firmele de inchirieri cat si consumatorii sufera am decis sa cream o alternativa complet gratuita prin intermediul Forumului de Inchirieri Auto. Acesta permite incarcarea ofertelor de orice prestator, in mod 100% gratuit, si compararea lor, de orice client. 

 

Reproducerea acestuit articol este permisa fara acceptul direct al echipei forumului de inchirieri auto, daca se plaseaza o legatura (dofollow) catre sursa articolului.

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini