auto de inchiriat inchirieri auto car rental


inchiriere auto alba iulia

 

Apeleaza la serviciile noastre de inchirieri auto in Alba Iulia si nu vei fi dezamagit.  Avem peste 200 de masini in toata tara, si putem livra gratuit masina pe care o doresti, chiar daca se afla in alt judet. Din fiecare model, avem circa 40 de masini.

 

Vrei sa gasesti o masina de inchiriat ieftina in Alba Iulia? Vrei ca aceasta sa nu aiba insemne speciale (inscriptii de rent a car, bannere pe usi) si sa fie noua? Vrei ca pretul afisat sa includa toate taxele si sa iti fie spus inca de la inceput? Noi suntem solutia pentru nevoile tale.

 

Trimite formularul de inchirieri si te vom contacta telefonic sau via e-mail imediat, pentru detalii. Nu esti obligat sa inchiriezi o masina daca ai trimis formularul. Agentii nostri te vor contacta si iti vor oferi mai multe optiuni avantajoase.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre ce poti vizita in Alba Iulia, poti citi acest text explicativ provenind de pe Wikipedia.

 

Unde poti ajunge cu masina de la inchirieri auto?

 

Municipiu, reşedinţa jud. Alba, este situat la V de confluenţa Ampoiului cu Mureşul, pe terasele inferioare şi superioare ale acestuia din urmă. Dezvoltarea si înflorirea oraşului s-au datorat şi unei pozitii geografice favorabile, la contactul dintre Podişul Transilvaniei şi Munţii Apuseni (Metaliferi şi Trascăului). in apropierea municipiului se află dealurile: Furcilor (246 m) la S, Sălişte (407 m) la SV şi Mamutului (765 m) la V. Altitudinea minimă este de 218 m în SE, pe terasa de luncă a Mureşului, iar altitudinea maximă de 270 m, în partea de V. Alba Iulia se găseşte pe calea ferată la 52 km de Sibiu şi la 121 km de Cluj-Napoca; pe şosea cu masina inchiriata va veti afla la 72 km Sibiu pe E 81 şi la 94 km de oraşul Cluj-Napoca pe DN 1/E 81/E 60.

 

Important centru al Transilvaniei medievale, în Alba Iulia primele şcoli au apărut în sec XIV—XVI, predarea făcându-se în limba latină. Prima şcoală românească a luat fiinţă în anul 1597. Cu masina de la inchirieri auto Alba Iulia puteti vizita mai multe şcoli vechi, cele mai insemnate fiind Maieri şi Lipoveni, după numele celor două cartiere. Primul liceu românesc de stat a luat fiinţă în anul 1919 (Liceul „Mihai Viteazul"), iar în 1922 Liceul de fete. În anul 1969 a fost creată Şcoala Populară de. Artă cu 16 secţii, iar în anul 1977 Şcoala generală de artă.

 

Obiective turistice la care se poate ajunge cu masina in Alba.

 

La Alba Iulia s-a construit unul dintre cele mai vechi observatoare astronomice din ţară şi chiar din Europa de SE (1792). Tot aici s-a născut botanistul Alexandru Borza, întemeietorul Grădinii Botanice din Cluj-Napoca. De asemenea, la Alba Iulia Invăţământul universitar s-a desfăşurat între anii 1619-1662, la Colegiul Academic Intemeiat de Gabriel Bethlen, fiind una din primele şcoli de profil din ţară.

 

In anul 1992 la Alba Iulia s-a deschis Universitatea de Stat „1 Decembrie", alături de care functionează Institutul de învătământ superior privat, Institutul teologic ortodox şi Institutul teologic romano-catolic. SI aceasta poate fi vizitata cu masina de la inchirieri auto Alba. Din sec. XVI, Alba Iulia se impune ca unul dintre cele mai vechi centre tipografice din ţară, fiind menţionată, la 1567, tipografia condusă de Hoffhaltei. in anul 1579 exista o tipografie unde s-au publicat, în 1580, inainte multe lucrări, dintre care „Noul Evangheliar", scos de Coresi şi tipograful Leorinţ. Aceasta tipografie se gaseste la 12 KM de drumul principal si poate fi vizitata cu masina de inchiriat. În prima parte a sec. XVII, Alba Iulia devine cel mai important centru tipografic al Transilvaniei, aici apărând în limba română numeroase lucrări de mare importanţă pentru cultura românească („Catehismul calvinesc", „Evanghelia cu invăţătură".

 

Nu uita ca masina de la inchirieri auto Alba Iulia te poate ajuta sa redescoperi orasul si sa te bucuri de sederea ta.

 

Inchirieri Auto Alba Iulia
Adresa Biroului
Alba Iulia
Romania
Email:

 

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini