auto de inchiriat inchirieri auto car rental


inchirieri auto arad

 

Apeland la firma noastra de inchirieri auto in Arad poti beneficia de oferte speciale  Avem peste 200 de masini in toata Romania, si putem livra sau prelua gratuit masina pe care o doresti, chiar daca se afla in alt judet. Din fiecare model, avem circa 40 de masini. Astfel avem 40 de Audi A4, 40 de Dacia Logan, etc...

 

Incerci sa gasesti o masina de inchiriat ieftina in Arad? Vrei ca aceasta sa nu aiba insemne speciale (inscriptii de rent a car, bannere pe usi) si sa fie noua? Beneficiaza acum de ofertele noastre speciale pentru Arad.

 

Trimite formularul si te noi te vom contacta telefonic sau via e-mail imediat, pentru detalii. Nu esti obligat sa inchiriezi o masina daca ai trimis formularul. Agentii nostri te vor contacta si iti vor oferi mai multe optiuni avantajoase din care poti alege ceea ce iti doresti.

 

Vrei sa aflii mai multe despre judetul Arad? Iti recomandam TripAdvisor.

 

Municipiu poate fi vizitat cu orice masina de inchiriat de la firma noastra. El este resedinta a judetului Arad, si asezat pe cursul Muresului, indeosebi pe partea dreapta a acestuia. Aproape la jumatate, orasul Arad este traversat de Muresul Mort, iar in partea de NV se afla Ierul, ambele foste cursuri ale Muresului. Altitudinea minima se inregistreaza in partea de V. la limita spre Padurea Ceala (104 m), cea maxima in partea de S, spre Fantanele (120 m). In structura spatiului urban sunt inca evidente fostele localitati (azi cartiere) inglobate in oras (Mic Slaca, Bujacu Mare, Aradu Nou, Gai, Sannicolau Mic).

 

Orasul poate fi gasit utilizand un GPS sau o harta, disponibila in masina de la inchirieri auto Arad. El se afla pe DN 7, la 543 km de capitala Romaniei, Bucuresti, la 153 km de Deva si la 47 km de Nadlac pe E 64, punctul de frontiers cu UngariArad In raport cu alte mari orase din jur se gaseste la 50 km de Timisoara (DN 69/ E 671) si la 115 km de Oradea (DN 79/E 671). Pe calea f'erata, fafa de Bucuresti se situeazS la 599 km, fata de Timisoara la 57 km, iar fata de Oradea la 121 km.

 

Din Arad pornesc si caile ferate principale si secundare in 6 directii, orasul fiind unul din nodurile feroviare cu un intens trafic de marfuri si calatori. De asemenea, orasul Arad dispune de un aeroport modernizat, zilnic efectuandu-se curse spre Bucuresti.
Arad detine un loc insemnat in cultura nationala, in miscarile de eliberare nationala oferind neamului romanesc numeroase personalitati. In domeniul invatamantului, prima scoala romaneasca se infiinteaza in 1721, dar momentul de seama in viata culturala aradeana l-a constituit aparitia in anul 1812 a Preparandiei. Puteti afla mai multe despre istoria orasului solicitand o mica brosura de la firma noastra de inchirieri auto, care vi se va plasa in masina inchiriata la punctul din Arad.

 

Ce poti vizita cu masina inchiriata din Arad?

 

De asemenea, cu litere de aur sunt scrise numele unor oameni de cultura si patrioti, cum au fost Iosif Hodos (membru fondator al ASTREI si al Academiei Romane), loan Slavici si Vasile Goldis, St. Cicio-Pop (militanti de seama pentru Marea Unire). D. Panaitescu-Perpessicius (editor si critic I literar), Ion Vidu si Sabin Dragoi (compozitori). Alte gimnazii apar la inceputul sec. XX, iar astazi Arad dispune de 22 licee cu profiluri diferite, ce asigura formarea cadrelor necesare economiei, invatamantului si culturii intregului judet. In majoritatea intrarea este gratuita, si accesul se poate face cu masina inchiriata din Arad.

 

Din anul 1948, continuand traditiile teatrale si muzicale din a doua jumatate a secolului trecut, s-au infiintat Teatrul de Stat si Filarmonica de Stat. Printre activitajile artistice sustinute de amatori si profesionisti sunt cele desfasurate de Asamblul folcloric „Doina Muresului", corul de camera „Emil Montia" . Datand din anul 1853, Scoala Populara de Arta si-a ancorat in ultimile decenii, tot mai mult activitatea in viaja culturala a orasului. Din anul 1990 Arad a redevenit centru universitar cu doua universitati: una de stat „Aurel Vlaicu" cu doua facultati si una particular „Vasile Goldis" cu 7 facultati.

 

Turismul si inchirierile de masini in Arad.

 

Orasul Arad a fost unul dintre puternicele centre ziaristice ale Transilvaniei, aici aparand numeroase reviste si ziare, precum „Arader Zeitung" (ce relata ecoul Unirii din 24 ianuarie 1859), „Gura satului" si „Minte si inima" (ce au reflectat Razboiul de Independents a Romaniei), „Arad", „Tribuna", „Romanul" (cu suplimentul „Poporul roman"), „Lumina", „Reuniunea invajStorilor", "Pagini Iiterare" etc. care au jucat un rol important in propagarea ideilor nationale. In prima parte a lunii mai se organizeaza, din doi in doi ani, manifestarea cultural-artistica „Primavara aradeana" (prima editie a avut loc in 1969.)

 

Tot in Arad, cu masina de la inchirieri auto, poti vizita o serie de situri istorice. Atestat documentar inca din sec. XI (1028), Arad constituie una din cele mai vechi asezari urbane, in perimetrul careia s-au descoperit urme arheologice ce atesta o continua locuire din paleolitic, neolitic, epoca bronzului, perioada dacica, daco-romana si de formare a poporului roman. Astfel, la Arad-Vladimirescu s-au descoperit urmele unei asezari romanesti din sec. VIII-IX si o cetate de pamant din sec. IX-XI, distrusa in timpul razboiului dintre Ahtum (urmasul lui Glad) si cuceritorii condusi de Chanadinus. Arad figureaza apoi in numeroase documente din anii 1156, 1177, 1214 s.a.m.d., dar dezvoltarea este incetinita de navalirea tatarilor (1241) si de ocupatia turceasca (fiind cucerit in 1552). Un moment important l-a constituit in istoria orasului si a tarii razboiul taranesc condus de Gheorghe Doja, la care au participat si taranii din domeniul feudal aradean.

 

Din 1687 dominatia turceasca este inlocuita cu cea habsburgica iar in 1740 Arad devine oras cameral privilegiat. Ruinele pot fi vizitate cu masina de inchriiat. de-a lungul Aradului. In anul 1784 se transforms intr-un centru de reprimare a rascoalei condusa de Horea, Closca si Crisan. In sec. XIX orasul Arad, vizitabil cu masina, constituie un puternic centru al miscarilor de emancipare sociala si nationala, care culmineaza cu revolutia de la 1848. O reactie puternica trezeste instaurarea regimului dualist austro-ungar din 1867, romanii din Arad activand intens in cadrul miscarii memorandiste si in timpul procesului din 1894 de la Cluj (la care au participat 2 000 de aradeni). La sfarsitul sec. XIX si inceputul sec. XX, Arad devine centrul politic al miscarii nationale a romanilor. Alte zone cu vestigii pot fi vizitate cu autoturismul inchiriat. Rolul Aradului in miscarea nationala a romanilor din Transilvania se concretizeaza prin stabilirea, aici, a sediului Consiliului National Roman Central (al carui presedinte era St. Cicio-Pop), iar intre 2 noiembrie si 1 decembrie 1918 orasul este locul primei guvernari romanesti a Transilvaniei. Prin Organizarea Marii Uniri, orasul Arad a avut o contribute de seama la infaptuirea visului de secole al poporului roman, si puteti vizita cu masina inchiriata din Arad, majoritatea zonelor si monumentelor care atesta acest lucru.

 

 

Inchirieri Auto Arad
Adresa Biroului
Aleea Dej, nr. 1
Arad, Arad   310359
Romania
Email:

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini