auto de inchiriat inchirieri auto car rental


Inchirieri Auto Braila

 

Daca vrei sa vizitezi orasul Brasov iti recomandam solutia noastra de inchirieri auto. Livrarea si predarea sunt gratuite, in orice punct al orasului, inclusiv in Poiana Brasov. Daca vrei ca livrarea sa se faca la ora si locul dorit, completeaza formularul online din partea stanga, si agentii nostri de inchirieri masini te vor contacta imediat, telefonic. Acest serviciu este complet gratuit la inchirierile auto din Brasov, si in plus beneficiaza de preturi speciale. Aceste preturi nu sunt disponibile pentru cei care nu folosesc formularul de contact.

 

Introdu in formularul din stanga cu datele tale corecte, locul si ora de livrare si returnare, precum si masina dorita. Lista masinilor de la inchirieri auto in Brasov poate fi gasita aici. Dupa ce ai completat formularul, apasa pe butonul de trimitere. Apoi, primele 30 de minute unul dintre reprezentantii nostri te va contacta telefonic, pentru  a confirma solicitarea. Daca modelul dorit nu este disponibil, agentul de inchirieri auto din Brasov iti va face o oferta avantajoasa, in perioada ceruta.

 

Atentie: clientii care nu plaseaza formularul online, si doar suna, nu beneficiaza de nici un discount. In plus formularele completate online au prioritate fata de rezervarile via telefon, deoarece sunt inregistrate direct in sistemul nostru online.

 


Despre orasul Brasov, si Poiana Brasov

 

Municipiul Brasov, resedinta judetului cu acelasi nume, este asezat la poalele Muntelui Tampa, 955 m (un pinten calcaros al Masivului Postavaru, 1 799 m, care prezinta un impunator abrupt, aproape vertical de cca 400 m, in S orasului), intr-o zona de contact munte-depresiune (Depresiunea Brasov).

 

Altitudinea maxima in perimetrul construit se ridica la 720 m pe valea Schei, iar cea minima coboara la 535 m pe interfluviul dintre Timis si Ghimbasel, in partea de N a orasului. Localitatea se dezvolta, in general, intre valea Timisului la E, Tampa la S si Ghimbasel la V-NV. Nucleul orasului, unde se remarca stravechea piata din jurul Casei Sfatului, cuprins intre Biserica Neagra si Poarta Ecaterina, la care se refera si documentul din 1235, pastreaza si astazi caracteristicile vechii asezari care evolua Tmprejmuila de ziduri.

 

Ce puteti vizita cu masina inchiriata din Brasov?

 

Din acest nucleu, orasul s-a revarsat treptal spre N, spre E, pe valea Schei, cuprinzand vechi asezari ca Schei (aflala intre dealurile Paticel si Gorita), Brasovul vechi, Bartolomeu si mai tarziu cartierul Blumana in NE, incluzand in perimetrul sau dealurile Sprenghi, Warthe, Cetatuia, Melci, Morilor. Alaturi de cladirile vechi, ce Tsi etaleaza cu mandrie patina veacurilor, au fost construite cladiri noi care domina cartierele Zizin, Tractorui, Mihai Viteazul, Garii, Noua, Dealul Morii, ele nelipsind nici din Timis-Triaj, Darste, Cetatuia, Schei, Warthe etc.


Brasov este un important nod de cai ferate si rutiere prin paienjenisul carora se disting cateva directii. Astfel cu masina de la inchirieri auto din Brasov, puteti ajunge usor in Bucuresti 166 km pe calea ferata si 168 km pe E 60; Fagaras 65 km si 66 km pe DN 1; Sighisoara 128 km si 116 km pe E 60. Miercurea-Ciuc 95 km si 101 km pe DN 12; Zarnesti 27 km si 24 km pe DN 73 A si DN 73; intorsura Buzaului 36 km si 43 km pe DN 10.

 

Date geografice despre Brasov

 

Pozitia geografica a Brasov in ccntrul tarii, in curbura Carpatilor si la interferenta unor zone geografice (zona muntoasa si Depresiunea Brasov) cu resurse specifice si mai ales stabilirea unor bune legaturi comerciale favorizate de pasurile si trecatorile Oituz, Intorsura Buzaului, Bratocea, Predeal, Giuvala, Tusnad, Racos au impulsionat dezvoltarea de timpuriu a localitatii. Orasul s-a impus la convergenta drumurilor comerciale (al Ghimesului, al Buzaului, al Teleajenului, al Timisului, al Prahovei, al Branului etc), slabilind legaturi permanente intre tinuturile transcarpalice, dunarene, ale Siretului si mai departe in Balcani sau bazinul Mediteranei.

 


Prima mentiune documentara il atesta din 1235 (1271 alte surse). Localitatea polarizeaza activitatea comerciala din zona carpato-danubiano-pontica in 1364 privilegiul de a avea targ anual; in 1368 Vlaicu Voda, domnul Tarii Romanesti, incheie un acord comercial cu brasovenii „vecini si prieteni foarte dragi", acord reinnoit in 1413 de Mircea eel Batran; acorduri incheiate de Alexandru eel Bun si Stefan Cel Mare in 1421 si respectiv 1457. Istoria consemneaza foarte multe evenimente, care vin sa confirme rolul de prim rang pe care 1-a avut, prin secole, acest stravechi oras romanesc: aliantele politice cu Vlad Tepes (1456, 1460), Neagoe Basarab (1517), Radu Serban (1611); Dieta Transilvaniei cu participarea domnului Unirii, Mihai Viteazul (1600); revolta contra habsburgilor (1688); loc de actiune a fruntasilor revolutionari la 1848; puternice ecouri au avut aici Unirea din 1859; participarea activa la razboiul din 1877; participarea unor delegafi la Marea adunare de la 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia; Congresul general al sindicatelor din Romania din 1921.


Valentele culturale continua si amplified vechi traditii: In Scheii Brasovului, adevarat focar de cultura, in anul 1495, este atestata prima scoalaromaneasca: scrisoarea lui Neacsu din Campulung (1521), trimisa judelui Brasovului, Johannes Benkner, document de pret scris in limba romana.

 

Personalitati Brasovene: Ion Bogdan (1864-1919), filolog si istoric, academician; Stefan O. Iosif (1875-1913), poet. Acest centru cultural, in care scoala are o vechime seculara, dispune de 20 de licee, 14 scoli profesionale, este centru universitar: universitate de stat, universitate particulars; o casa de cultura, o biblioteca cu sase filiale, cinci cinematografe. La Brasov din 1978, se organizeaza anual „Festivalul national de teatru contemporan"; in luna iunie are loc Festivalul international de muzica usoara „Cerbul de Aur"; in luna mai a fiecarui an are loc o frumoasa manifestare einofolclorica, „Alaiul junilor brasoveni"; in septembrie are loc „Targul mesterilor populari".

 


Caracterizarea economica, sociala, culturala etc. a acestui oras poate incepe si continua folosind numai superlativele. Brasov este al saptelea oras al tarii, cu 322 977 locuitori (1995) si printre cele mai man centre economice. In sec. XIV mestesugarii erau organizaji in aproximativ 30 de bresle, in 1546 apare prima „moara de hartie" pentru ca mai tarziu, in 1894, sa functioneze aici 158 de fabrici. Astazi Brasov, puternic centru industrial, continuand tradijia, concentreaza fabrici si uzine cu ponderi mari in economia nationala. Din varietatea ramurilor industriale enumeram: constructii de masini („Roman", „Tractorul", „Rulmentul", „Hidromecanica", „IAR", „Metaloplast", Romradiatoare", „Ius"), chimie („Fartec", articole tehnice din cauciuc), produse cosmetice („Norvea"), rafinarie („Subrifin"), prelucrarea lemnului („Prodlemn"), textile („Carpatex", „Pantex"), tricotaje („Iason"), pielarie si incaltaminte („Tino", „Tamiv"), materiale de construcfii („Temelia", „Romaco"), produse alimentare etc.

 

De ce sa vizitati cu masina, Brasovul?


Alaturi de un cadru natural de o rara frumusete, el insusi, un obiectiv turistic de mare atractivitate, de elementele culturale si arhitecturale de mare valoare, turismul define aici adevarate nestemate din care vom mentiona cateva: se contureaza distinct, la poalele Tampei, stravechiul oras medieval inconjurat de ziduri, cu turnuri si bastioane pastrate fragmentar, unde pot fi vazute, si astazi, pe strazi inguste, cladiri seculare, cetati in miniatura acoperite cu tigla, inchise de ziduri inalte si umede ce ascund curti ferite de soare. In fostul centru al orasului, de forma trapezoidala, se afla traditionala piata unde, in 1420, a inceput construirea, in faze succesive, a ceea ce astazi numim Casa Sfatului, apartinand initial breslei cojocarilor, devenind cu timpul sediul administratiei orasului. Pe fatada dinspre SV, pe unde se afla intrarea in actualul Muzeu Judetean, pe frontispiciul unei logii in stil baroc, se afla vechea sterna a orasului. Pe latura sudica a pietei se afla un edificiu construit in 1545, Casa Hirscher, destinat comertului, cladire monumentala, foarte bine conservata, cu trei niveluri: subsol, parter, etaj, in care a fost amenajat un complex de restaurante si cofetarie, „Cerbul Carpatin". In partea de SV a pietei se afla un monument istoric si arhitectonic de o remarcabila valoare: Biserica Neagrd - edificiu gotic construit din gresie friabila, de o maretie impresionanta: 98 m lungime, 37 m latime.

 

Nu uitati. Pentru a va bucura de frumusetile orasului, va recomandam sa obtineti o masina de la inchirieri auto Brasov. Va promitem ca nu veti regreta alegerea facuta.

 

 

Inchirieri Auto Brasov

Adresa Biroului

Aleea Lupeni, nr. 7

Brasov, Brasov   500085

Romania
Dispecerat +40 732 545 342
Email:

 

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini