auto de inchiriat inchirieri auto car rental


Inchirieri Auto Braila


 

Municipiu, oras-port maritim, resedinta judetului cu acelasi nume, asezat la tarmul Marii Negre, unde ocupa o zona peninsulara cu orientare NV-SE si una continentals, ambele apartinand marginii de E a Podisului Dobrogei de Sud, Tntre Lacul Siutghiol in N si'un aliniament in S cuprins mire Movila Sara si Movila lui Novae. Altitudinile Tntre care s-a dezvoltat orasul oscileaza Tntre 0,5 m in zona portului E-SE, si cca 60 m Tn V. Suprafata ocupata de municipiul C, inclusiv Palazu Mare si Mamaia este de 12 864 ha.


Unul dintre cele mai importante si complexe noduri de transport (feroviar, rutier, maritim, aerian, speciale) ale tarii, o poarta catre „infinitul albastru", Constanta se afla situat la 226 km pe calea ferata si 265 km pe E 60 si E 85 (pe la Giurgeni-Vadu Oii), 261 km pe DN 3 (pe la Calarasi-Ostrov), sau cca 235 km prin Lehliu-Gara, Fetesti, Cernavoda de Bucuresti, 59 km si 62 km pe DN 22 C si DN 3 de Cernavoda, 35 km si 39 km pe DN 22 C si DN 3 de Medgidia, 14 km si 14 pe E 87 de Eforie Nord, 17 km si 18 km pe E 87 de Eforie Sud, 43 km si 43 km pe E 87 de Mangalia, 21 km pe E 85 si DN 22 B de Navodari, 16 km de Techirghiol si 57 km pe DN 38 de Negru Voda, 57 km pe E 87 de 2 Mai, 61 km pe E 87 de Vama Veche si 125 km pe DN 22 de Tulcea. Aeroportul international Mihail Kogalniceanu, care scrveste orasul, se afla la 25 km distanta de acesta.


Traditia cultural! are radacini adanci, care pot consemna un nume ilustru Ovidiu (43 i.e.n.-Constanta 17 e.n.), poetul latin ce a trait in ultimii ani de viata (8 -Constanta 17 e.n.) pe aceste meleaguri. Astazi, orasul este centru universitar si al cercelarii stiintificc: dispune de Universitatea „Ovidius", de stat, cu 5 facultati si 4 colegii si alte doua institute de Invajamant superior particular. Invajamantul constantean dispune de 22 licee (Liceul Pedagogic - 1893, Liceul „Mircea eel Batran" - 1896 etConstanta), 47 scoli generale, scoli profesionale etConstanta In oras isi desfasoara activitatea: Teatrul dramatic (cu o secfie, Teatrul de papusi); Teatrul liric (avand ca sectie Orchestra simfonica); Teatrul de revista Fantasio (cu o sectie de balet clasic si contemporan). Cele mai cunoscute activitati cullurale ale litoralului sunt reprezentate de manifestable de amploare organizate Tn sezonul turistic in oras si In afara lui: Pontica, Decada discului romanesc, Tabara anuala de pictura (din 1973), concursul de muzica usoara romaneasca Mamaia, festivalul cantecului si dansului popular, Targul de arta populara, gala filmului de animate s.a.

 

Pe o straveche vatra de locuire geto-daca, colonistii greci venifi din Milet au Tntemeiat, Tn seConstanta VII-VI I.e.n., cetatea Tomis. Mult timp cu rol de polis (oras-stat), Tomisul a cunoscut o istorie zbuciumata: cucerit de romanii condusi de Lucullus Varo Tn 72-71 i.e.n., apoi de Burebista pana Tn anul 44 i.e.n., este readus sub stapanirea Romei de generalul roman Crasnes in 29-28 i.e.n. In seConstanta II-I T.e.n. ajunge la o mare Tnflorire, ceea ce face ca falnica cetate sa reziste atacurilor populatiilor migratoare din a doua jumatate a seConstanta Ill e.n. Capitala a provinciei romane Scythia, Tn timpul lui Diocletian, fortificatiile cetatii vor fi consolidate, mai tarziu, de Justinian (527-565), meat vor face fata noilor atacuri ale populatiilor migratoare din seConstanta VI-VII. Devenit loc de escala al flotei bizantine, orasul face mai apoi parte din hotarele Tarii Romanesti, Tn timpul lui Mircea eel Batran. In anul 1420 este ocupat de otomani pana in 1877, la obtinerea Independents de stat a Romaniei, cand revine intre stravechile hotare romanesti si cand falnica cetate-port, ajunsa o asezare anonima, se va trezi din nou la viata.


C, cu o populatie de 348 269 locuitori (1995), este al doilea oras al tarii dupa Bucuresti, eel mai mare port si santier naval al tarii, unul dintre cele mai importante centre economice ale Romaniei. Dintre numeroasele ramuri industriale, cu zeci de unitati economice ce formeaza imaginea acestei cetati a industriei romanesti, cele mai importante sunt: constructii de masini („Santierul Naval", „Meconst:' - mecanica navala), chimie („Chimpex", „Energia"), materiale de constructii („Celco" - prefabricate din beton), prelucrarea lemnului („Furnimob", „Mobitom"), celuloza si hartie („Palas"), textile („Tomistex" -lana; ,,Contex Dobrogeana"), confectii („Calipso", „Lumina"), produse alimentare etConstanta Constanta este eel mai mare port maritim al tarii si din bazinul Marii Negre. o fereastra deschisa catre nemarginirea albastrului valurit al marii. Pe aici se realizeaza cea mai mare parte a exportului si importului Romaniei (cca 60%).

 

Actualul port, dezvoltat succesiv, are o suprafata de cca 800 ha, din care peste 700 ha smulse din apa marii, 75 dane moderne echipate la care pot ancora simultan 60 de nave, existand posibilitatea manevrarii a cca 120 000 t marfuri pe zi. o retea densa de cai ferate si sosele ce insumeaza 400 km. Traficul Tnregistrat In portul Constanta la sfarsitul anului 1995 a fost de 34,85 mil. t marfuri; in port au ancorat 4 231 de nave, ceea ce II situa pe locul 8 in Europa. 

 

 

Inchirieri Auto Constanta
Adresa Biroului
Aleea Albastros, nr. 6
Constanta, Constanta   900145
Romania
Dispecerat +40 732 545 342
Email:

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini