auto de inchiriat inchirieri auto car rental


Inchirieri Auto Braila

 

Reşedinţă a jud. Harghita, municipiul Miercurea Ciuc s-a dezvoltat în Depresiunea intercapatică a Ciucului, la o importantă intersecţie de drumuri comerciale transcarpatice. Situat pe traseele din stânga Oltului, este străbătut de râul Şumuleu, aproape prin zona mediană, iar partea sudică de pâraiele Fitod şi Valea Fânaţelor, reunite pe teritoriul oraşului. Spre E domină Dealul Miercurea-Ciuc cu altitudini de peste 1 000 m (1 033 m). Altitudinea minimă la care se află oraşul este de 660 m, în lunca Oltului, cea maximă depăşind 700 m în zona dinspre localitatea Lehliceni.

 

Pe calea ferată, Miercurea Ciuc se găseşte la 95 krn de Braşov, 63 km de Sfântu Gheorghe şi 55 km de Gheorgheni. DN 12 îl conectează cu oraşele Braşov (101 km), Sfântu Gheorghe (68 km) şi Gheorgheni (57 km), DN 13 A cu Odorheiu Secuiesc (48 km) şi DN 12 A cu Comăneşti (80 km). in viaţa municipiului un rol de seamă 1-a avut dezvoltarea de timpuriu a invăţământului la Şumuleu (azi cartier al municipiului), aşezare atestată la 1332.

 

Aici s-a dezvoltat de-a lungul secolelor o intensă activitate de invăţământ şi cultură, prirna menţiunc scrisă despre şcoala de la Şumuleu-Ciuc datând din anul 1630, imediat după aceea fiind amintită o legătorie de carte, apoi o şcoală de pictură. În 1676, prin străduinţa umanistului transilvănean Ioan Căianu (1629-1687), se infiinţează aici o tipografie care a funcţionat până la sfârşitul sec. XIX,•de sub teascurile acesteia ieşind şi manualele şcolare necesare şcolilor din zonă. În cadrul şcolii s-a dezvoltat teatrul şcolar, primele Iui reprezentaţii fiind menţionate la 1721.

 

 

Inchirieri Auto Miercurea Ciuc

Adresa Biroului

Miercurea Ciuc
Romania
Dispecerat +40 732 545 342
Email:

 

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini