auto de inchiriat inchirieri auto car rental


Inchirieri Auto Braila

 

Reşedinţă a jud. Olt, municipiul Slatina - Olt s-a dezvoltat la contactul dintre lunca largă a Oltului şi Câmpia Boianului. La N se află Dealul Inoaia (220 m) şi Dealul Viilor (171 m), care domină oraşul şi cu utilizare predominant agricolă.

 

Altitudinea minimă este de 110 m fiind consemnată în zona de luncă (stadion), iar cea maximă (170 m) spre NE (spre Cireaşov) şi în SE (zona gării C.F.R.). La N oraşului curge pârâul Strehărei, iar la E pârâul Milcov.

 

Pe cale ferată Slatina - Olt este aşezată la 189 km de Bucureşti, 81 km de Piteşti şi 61 km de Craiova, iar pe şosea la 184, 70 şi respectiv 50 km pe DN 65/E 70. Slatina - Olt s-a remarcat de timpuriu ca centru de Invăţământ, aici funcţionând o şcoală cu predare în Iimba română de la 1 741, iar din 1780 funcţionează în oraş „Scoala de fete Ionaşcu" (a patra şcoală publică de fete din (ară). În 1883 se menţionează infiinţarea „Scolii inferioare practice pentru agricultură Streharet". In 1872 apare „Scoala de băieţi Şt. Protopopescu" pentru ca la sfârşitul sec. XIX şi începutul sec. XX să funcţioneze şi şcoli profesionale. Primul liceu se creează prin transformarea în 1914 a gimnaziului real existent din 1884. În perioada interbelică se infiinţează liceul comercial (1934), care continuă tradiţiile şcolii comerciale (1922).

 

Astăzi în Slatina - Olt există opt licee, dintre care unele renumite la nivel regional. În domeniul cercetării ştiinţifice se remarcă, între altele, activitatea unui centru de cercetare pentru tehnologia aluminiului. În municipiu îşi desfăşoară activitatea trei case de cultură, biblioteci, un muzeu, două instituţii muzicale, trei formaţiuni corale, unele cu o existenţă de peste nouă. decenii.

 

Anual, la Slatina - Olt se organizează concursul de doine şi balade „Oltule ce curgi la vale", la care participă forrnaţii de muzică populară din diverse zone ale judetului şi din alte judeţe ale ţării. Menţionată documentar în anul 1368 (când apare ca punct vamal într-un act al domnitorului Vlaicu Vodă), localitatea (inclusiv aria sa înconjurătoare) a fost locuită din vechime. Astfel dovezile arheologice paleolitice, monedele macedonene şi dacice, urmele unor aşezări româneşti.

 

Inchirieri Auto Slatina

Adresa Biroului

Slatina
Romania
Dispecerat +40 732 545 342
Email:

distanta
masinile
autovehicule
conditii
parc
Termeni si Conditii inchirieri masini